Dünyada Elektronik Sigara Yasaları

Dünyada Elektronik Sigara Yasaları

Dünyada Elektronik Sigaraların popülaritesi artmaya devam ettikçe, daha fazla soru ortaya çıkıyor. Daha spesifik olmak gerekirse, dünyadaki ülkelerin elektronik sigara yasaları hakkında meraklar da artıyor. Her yerin kendine özel yasaları bulunmaktadır. Bu nedenle eğer sık seyahat ediyorsanız, seyahat etmeyi planladığınız yerler hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Şimdi, birkaç ülkedeki yasalardan bahsedeğiz.  

Avusturalya

Avustralya'da nikotin içeren e-sigaralar yasaktır, bu nedenle Avustralya'daki e-sigara kullanıcıları izinsiz nikotin satın alamaz veya ithal edemezler. Bununla birlikte, e-sigaralar aslında yasa dışı değildir, bu nedenle nikotinsiz satıldığı sürece ülke çapında satılabilir ve kullanılabilir bir şey olduğunu belirmekte fayda var.  

Kanada

Kanada'da elektronik sigaralar yasaldır; ancak yasalar farklı şehirler arasında değişiklik gösterir. Genellikle sigara içilmesine izin verilmeyen yerlerde e-sigara içilmesine de izin verilmez ve e-sigara ürünleri satın alabilmek için 19 yaşından büyük olmanız gerekir. Kanada'ya seyahat etmeyi planlıyorsanız, katı yasalara sahip olmadıklarından emin olmak için gideceğiniz bölgelerin yasalarına bakmak faydalı olacaktır.  

Çin

Çin'de elektronik sigara ile ilgili düzenlemeler biraz belirsizdir, ancak genel olarak e-sigara kullanmak ve satın almak yasaldır. Çin'in bazı bölgelerinde kullanımı yasaklamak için farklı hareketler vardır. Bu nedenle e-sigara kullanımının yasak olduğu bir bölgede olmanız durumunda, nereye giderseniz gidin dikkatli olmanız önemlidir. Hong Kong özelinde bahsedecek olursak, nikotin Tip 1 zehir olarak sınıflandırılır ve üzerinde bulundurmak bile yasadışıdır.  

Fransa

Fransa'da elektronik sigara yasaldır, ancak parçalarıyla seyahat ederken bazı kısıtlamalar vardır. Herhangi bir toplu taşıma aracında veya kamu binalarında kullanılması yasaktır. Fransa'da e-sigara ürünlerinin satışıyla ilgili yasalar ise oldukça hafiftir.  

Almanya

Almanya'da elekronik sigaraya izin verilir ve en az katı yasalara sahip ülkedir. Bununla birlikte, nikotin ile e-sigara ürünlerini kullanma ve satın alma yaşı genellikle 18'dir. E-sigaraları içeren yasalar, özellikle son birkaç yıl içinde yeni bilgiler yayınlandıkça değişmektedir, bu nedenle düzenlemede herhangi bir değişiklik olup olmadığının bilinmesi önemlidir.  

Yunanistan

Yunanistan şu anda elektronik sigara yasaları oldukça hafifletmiş durumda, ancak sahip oldukları asgari yasaları bile neredeyse hiç uygulamıyorlar diyebiliriz. Yunanistan, e-sigaraların kamuya açık kullanımını yasaklamaya doğru gidiyor, bu nedenle ne olur ne olmaz diye kamu kullanımından kaçınılması tavsiye ediliyor.  

İtalya

İtalya'da e-sigaralar yasaldır. Hatta ve hatta e-sigara ürünlerinin kullanımının tütünün neden olduğu hastalıkları içeren tıbbi maliyetleri azaltacağı düşüncesi halk tarafından yaygın olarak kabul edilmektedir. 

Japonya

Japonya’nın elektronik sigara yasaları oldukça sınırlıdır. Sadece nikotinsiz e-sigara kullanımına izin verilmektedir. Ancak tek bir üreticinin tekelinde olduğu için herhangi bir e-sigara ürünü almak için çok sınırlı sayıda işletme bulunmaktadır. Nikotin içeren her likitin Japonya'da kullanılması veya satılması yasaktır. Bununla birlikte, e-likit yerine tütün yapraklarını buharlaştıran e-sigaraların kullanılmasına izin verilmektedir.  

Hollanda

Hollanda'da e-sigarayla ilgili düzenlemeler, esigara ürünlerinin güvenlik gereksinimleri, üretimi ve dağıtımı konusunda oldukça katıdır. Uzun bir süre boyunca, sınırın ötesine nikotin içeren herhangi bir likit getirilmesi kesinlikle yasaktı ve getirilen ürünlere el koyuluyordu. Fakat durumların biraz daha rahatladığını söyleyebiliriz. Ancak kullananların sağlıklarını potansiyel olarak etkileme riski bulunduğundan dolayı, reklam ve satış yoğun bir şekilde regüle edilmiştir.  

İspanya

İspanya, sağlık bakım maliyetlerini azaltmak için ve tütün ürünlerinin kullanımını azaltmak istediklerinden dolayı elektronik sigara yasaları da hafifletmiş durumda. İspanya'daki ana odak noktası, herhangi bir kamu binasında veya bina girişinin yakınında e-sigara kullanılmamasıdır.  

İngiltere

İngiltere'de elektronik sigara ürünlerinin kullanımı yasaldır, ancak kamuya açık alanlarda kullanmak para cezasına veya hatta e-sigaranızın el konmasına neden olabilir. Bu nedenle, kullanımı özel alanlarla sınırlandırmanız tavsiye edilmektedir. İngiltere'de e-sigara ürünlerine uygulanan birçok kısıtlama bulunmaktadır, bu sebeple aradığınız ürünleri bulmak daha zor olabilir.   Nereye seyahat ederseniz edin, elektronik sigara için uyulması gereken en iyi kural, halka açık alanlarda kullanmaya kaçınmaktır. Birçok ülkede bununla ilgili yasalar bulunuyor ama yasalar olmasa bile pek hoş karşılanmayabilirsiniz. Yani, güvende olmak sonradan pişman olmaktan daha iyidir. Eğer seyahat etmeyi planladığınız ülke yukarıdakilerden biri değilse, internette bu konuyla ilgili bilgileri bulmanız çok da zor olmayacaktır.   Ayrıca: Boğaz Vurumu Nedir?       Kaynak: migvapor

Yayınlanan 10.08.2020 Pod Mod Elektronik Sigara 0 4962

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

En Son Baktığınız Ürünler

Herhangi bir ürün yok

Menü