Elektronik Sigara İçen Biri Koşabilir Mi?

Elektronik Sigara İçen Biri Koşabilir Mi?

Çoğu sigara içen kişi için koşuya çıkmak, yapmayı bir kenara bırakırsak düşünmek bile aslında zordur. Sigaralar, kullanıcıların solunum ve kardiyovasküler sağlığına oldukça önemli bir yük bindirir, ki koşmak için bunlar inanılmaz derecede önemli şeylerdir. Şimdi, Elektronik Sigara İçen Biri Koşabilir Mi? sorusuna cevap vermeye çalışalım. Bununla birlikte, artık e-sigaraya geçmek oldukça ulaşılabilir bir seçenek olduğundan dolayı, sağlıklarını düşünerek bunu gerçekleştirip bilinçli karar verenler de var. Sigaraların zararlı etkileri iyi belgelenmiştir ve insan vücudunun neredeyse tüm büyük sistemlerini etkilemektedir, ancak elektronik sigaralarda bu etkiler daha azdır. Bununla birlikte, şu ana kadar ortaya çıkan bilgilere göre e-sigaraların kardiyovasküler ve solunum sistemlerine verilen zararı önemli ölçüde azalttığını göstermektedir.  

Elektronik Sigaraların Akciğerlere Olan Etkisi

Akciğerlerinize hava dışında bir şey solumak genellikle iyi bir şey olarak kabul edilmez. Bu yolla, sigaralara kıyasla, e-sigara kullanan kişilerin akciğerleri önemli ölçüde daha iyi durumda. Birisi sigara içmeyi bıraktığında, akciğerler derhal kendini onarmaya başlar. Ayrıca vücut uzun süre sigara içenlerde biriken katran ve mukusu dışarı atmaya başladığında akciğerin kapasitesi de artar. Sadece sigara ve elektronik sigarayı karşılaştırıyorsanız, akciğer sağlığı söz konusu olduğunda e-sigaralar açık arayla kazanır. Bu tabii ki tamamen zararsız olduğu anlamına gelmez. Ancak şu kesin ki, bir elektronik sigara kullanıcısının koşmaya başlaması, sigara içen birine göre sağlık açısından çok daha iyi konumdadır.   

Elektronik Sigaraların Kalbe Olan Etkisi

E-sigaraların, sigara içenlere kıyasla akciğer sağlığını geliştirdiği gibi, kardiyovasküler sistemde de benzer bir geri tepme etkisine sahiptir. Sistolik kan basıncı, sigaradan e-sigaraya geçildiğinde azalır ve kişinin sigara içmediği dönemdeki seviyelerine geri getirir. Bu kısmen akciğerlerin soluduğu daha iyi hava akışı nedeniyle olur, aynı zamanda likitlerin daha düşük nikotin içerdiğinden kaynaklanmaktadır. Nikotinin uzun süredir kalp hastalığı üzerinde etkisi olduğu belgelenmiştir. Kalp atış hızını artıran ve vücuttaki adrenalin sistemlerini aktive eden ve uzun bir süre boyunca kardiyovasküler sağlığa zararlı olabilecek bir uyarıcıdır. Bu tür etkileri elde etmek için nikotin kullanan bazı sporcular olmasına rağmen, uzun vadede hiçbir nikotin sizi hiç kullanmayan bir insandan daha iyi yapmaz.  

Elektronik Sigara İçen Biri Koşabilir Mi?

Kısaca cevap vermek gerekirse, evet koşabilirsiniz. Elektronik sigara içen birinin koşması sigara içene kıyasla çok daha sağlıklı bir alternatiftir. E-sigaraların zararları azaltmayı sağlaması çoğu durumda bir kişinin koşmasına ve hatta ciddiye alarak yapmasına izin vermek için bile yeterlidir. Hepsini bir kenara bırakırsak, her zaman sağlığınızı göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. İlgili riskleri azaltmak için koşuya çıkmak gibi ciddi sağlık kararları vermeden önce bir doktora test yaptırdıktan sonra hareket etmek her zaman en iyi şey olacaktır. Bu yazımızda, Elektronik Sigara İçen Biri Koşabilir Mi sorusuna cevap vermeye çalıştık. Umarız ki faydalı bir yazı olmuştur.   Ayrıca: Dünyada Elektronik Sigara Yasaları?       Kaynak: slick vapes https://slickvapes.com/blogs/news/vaping-and-running

Yayınlanan 10.08.2020 Pod Mod Elektronik Sigara 0 3702

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

En Son Baktığınız Ürünler

Herhangi bir ürün yok

Menü