Vaping (PG) Ve (VG) Nedir?

Vaping (PG) Ve (VG) Nedir?

  E-meyve suyu dediğimiz zaman, aklımıza ilk olarak iki terim terim gelir. Bunlar : VG ve PG. Bu e-sigaraya yeni başlayanlar için biraz kafa karıştırıcı görünebilir, ancak bu iki malzemenin bilgisi vaping deneyiminizi büyük ölçüde artırabilir. VG ve PG hakkında bilmeniz gereken her şey:

PG ve VG nedir?

İşin Özünde PG Ve VG:

  • PG ve VG, e-meyve suyu oluşturmak için lezzet ve nikotin ile birleştirilen kokusuz sıvılardır  .
  • Hem PG hem de VG teknik olarak alkol  kimyasal sınıfına aittir  (ismine rağmen sarhoş edici değildir). Şeker alkolleri olarak kabul edilirler ve birçok sarf malzemesine dahildirler.
  • Isıtıldıklarında buhar üretirler, bu da solumalarına izin verir.
  • PG ve VG yağ değildir ve gerçek yağları teneffüs edebilen lipoid pnömoni gibi tıbbi sorunlara neden  olamaz.
  • İki sıvı birbirinden farklı bir kıvama ve biraz farklı bir tada sahiptir.
  • Vapurlandığında belirgin ağız ve boğaz hisleri vardır.
  • Modern e-sıvıların çoğu, iki sıvının bir kombinasyonunu kullanır, ancak oran önemli ölçüde değişebilir.
  • Bazı vaping kurulumları yalnızca belirli bir PG ve VG seviyesiyle çalışabilir.

Yanlış PG / VG oranı seçmek vapinginizi kötü yönde etkileyebilir, bu nedenle ekipmanınız için doğru seviyeyi seçmeye dikkat edin.

Şimdi her birine daha ayrıntılı olarak bakalım:

PROPİLEN GLİKOL (PG)

PG, petrolün yan ürünü olan Propilen Glikol anlamına gelir. Sıvının kokusu veya rengi yoktur ve VG'den daha az viskozdur. Vapingde, bazı kullanıcıların tütün içerken yaşanan duyuma benzer olduğunu iddia ettiği bir 'boğaz vuruşu' sağlamak için kullanılır. Ayrıca lezzeti VG'den daha etkili bir şekilde taşır. Buda PG'yi lezzet konsantreleri ve nikotin için en yaygın kullanılan süspansiyon sıvısı haline getirir.

Güvenli mi?

Çalışmalar PG'nin  oral yoldan alımının güvenli olduğunu ve FDA'nın  bir gıda katkı maddesi olarak kullanılmasını “genel olarak güvenli” olarak kabul ettiğini göstermiştir. Bununla birlikte, propilen glikolün güvenliği ile ilgili çalışmaların çoğu, aerosol formunda tüketmektense, yutulmaya bakar. Mevcut sınırlı çalışmalardan,  1947'de yapılan uzun süreli bir deney  PG'yi solumanın 'tamamen zararsız' olduğuna karar verdi.

Bitkisel Gliserin (VG)

VG, Bitkisel Gliserinin kısaltmasıdır. Bitkisel yağlardan elde edilen doğal bir kimyasaldır, bu yüzden vejetaryenler için güvenlidir. Genellikle e-sıvıda buhar için 'kalın' bir his vermek için kullanılır. VG hafif tatlı bir tada sahiptir ve PG'den oldukça kalındır. Sebze Gliserin, Propilen Glikolün daha yumuşak bir boğaz vuruşu sağlayarak sub-ohm vaping için daha uygun hale getirir. PG'de nikotin ve aromalar yaygın olarak askıya alınırken, bazı satıcılar % 100 VG karışımları sağlamak için bir VG alternatifi sunmaktadır.

Güvenli mi?

FDA, VG'yi “ genel olarak güvenli ” olarak sınıflandırmıştır ve yaygın olarak insan tarafından bilinen en iyi huylu maddelerden biri olarak kabul edilmektedir. VG tüketildiğinde düşük toksisite göstermekte ve buda deriyi veya gözü rahatsız etmemesi anlamına gelmektedir. Bu, VG'nin gıda ve ilaçta yaygın kullanımı ile birlikte, insanlar için güvenli olduğunu göstermektedir. Bununla birlikte, PG'de olduğu gibi, yutmanın aksine VG'nin solunması üzerine sınırlı çalışmalar vardır.

 

Yayınlanan 10.08.2020 Pod Mod Elektronik Sigara 0 4136

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

En Son Baktığınız Ürünler

Herhangi bir ürün yok

Menü