E-SİGARADA KİMYASAL VAR MI?

E-SİGARADA KİMYASAL VAR MI?

Sigaraya göre e-sigaranın daha az zararlı olduğunu, tütün dumanında bulunan ancak e-sigaralarda bulunmayan 250’den fazla zararlı kimyasallardan kaynaklandığını söyleyebiliriz. Likitlerin sadece üç bileşeni vardır: bitkisel gliserin, propilen glikol ve tatlandırıcılar. Bu bileşenler laboratuvar ortamında üretilip bitkisel kaynaklıdırlar. Ancak sigaranın bileşenleri için bunu söylemek pek mümkün değildir. İşte sigarada bulunup e-sigarada bulunmayan bazı kimyasallar:

Katran

Sigara dumanından katran, karbonmonoksit ve uçucu organik bileşikler dahil olmak üzere çeşitli kimyasalların bir bileşimidir. Dumandaki diğer kimyasallar, ciğerlerinizdeki siliaları felç eder. Bu da katranın daha fazla hasara yol açarak akciğerlerde daha derine nüfuz etmesini sağlar. Ayrıca katran sigara kullanıcılarında sarı dişler ve tırnaklara neden olur.

Karbonmonoksit

Karbonmonoksit, insan vücudu için zehirli olan kokusuz, renksiz bir gazdır. Kana kolayca emilir, çeşitli organların, en önemlisi kalbin işlevlerini azaltır. Kalp hastalığı olan insanlar özellikle karbonmonoksit etkilerine duyarlıdır.

Hidrojen Siyanür

Bu kimyasal, akciğerinizin toksinlere karşı birincil savunma hattı olan siliaları yok eden önemli kimyasallardan biridir. Silialar yok edildikten sonra, sigara dumanındaki katran ve diğer kimyasallar ciğerlerinize daha fazla zarar verebilir.

Kurşun

Tütün, hem radyoaktif hem de radyoaktif olmayan kurşun bırakır. Kurşunun yaklaşık% 11'i dumanla yakılır ve geri kalanı küldedir. Küçük kurşun seviyelerinin bile vücut üzerinde olumsuz etkileri olabilir.

Kadmiyum

Kadmiyum sigaralarda öyle yüksek bir oranda bulunur ki sigara içenlerin vücudunda içmeyenlerinkine göre iki kat daha fazla kadmiyum bulunur. Sigara içenlerin kadmiyuma uzun süre maruz kalması sonucu akciğerlerin yanı sıra karaciğer, böbrekler, kemik ve kana da zarar verebilir. Kadmiyum vücudunuza değil, bataryalara aittir.

Benzen

Benzen, sigara dumanında bulunan 70'in üzerinde bilinen kanserojenden sadece biridir. Beyaz kan hücrelerine zarar verir ve en önemlisi lösemi dahil olmak üzere kan kanserlerinin gelişimine sebep olur.


Ayrıca: Elektronik Sigara’nın Avantajları

Yayınlanan 10.08.2020 Pod Mod Elektronik Sigara 0 3492

Bir yorum bırakCevap bırak

Yorum yazmak için Giriş Yapmalısınız.

Blog arşiv

Blog kategorileri

En son yorumlar

Yorum yok

Blog arama

En Son Baktığınız Ürünler

Herhangi bir ürün yok

Menü